BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Follow Disini

Dec 8, 2012

SEGMEN SIAPA PALING JUJUR.




Biasala… time boring aku p berblogwalking blog orang… then aku jumpa entry  ni.. Segmen siapa paling jujur.. baju warna coklat punyer blog...  First time aku join segmen2 ni.. sebelum ni… banyak aku jumpa blogger2.. yang buat segmen ataupon contest… tapi tak menarik dimata aku… Aku join segmen ni sebab aku tertarik dengan soalan2 dia,haha…  memandangkan aku bosan tak buat pape.. aku nak cuba join segmen ni… Dan soalan yang diutarakan dijawab dengan penuh kejujuran… Aku seorang jujur tau..hehe kononya…

  1. apa akan you buat kalau tiba-tiba ada budak kecik tumpahkan kuah kari kat baju paling you sayang :
Aku cubit budak tu dan pastikan tak de orang yang nampak aku cubit, kalau dia menangis aku akan pujuk balik, then buat muka tak bersalah.. tp itu tak bermakna aku ni seorang yg kejam…jgn salah faham yer…huhu.
  1. pernah tak you terkentut kuat sampai ada orang dengar :
Mestilah pernah..  tapi kami dalam family ja... kalau dgn orang lain tak ponah...
  1. pernah tak you korek hidung tiba tiba ada orang perasan :
Pernah…depan jejaka handsome pulak tu.. masa dalam LRT, saya tak tahan sangat, macam ada benda yg berligar2 dalam hidung saya, lepas tu sy cubala korek then jejaka handsome tengok..dia nak gelakkan aku tapi tak tergelak.. Ya Allah, betapa malunya aku masa tu..
  1. bila kali terakhir you menangis ? sertakan bila masanya tu dan sebab apa :
Minggu lepas… sebab mak saya datang KL (dkt dgn sy belajar) tapi dia tak bagitahu saya dia datang, dia datang jumpa abang.. dia nak balik baru nak bagitahu saya..
  1. mase kecik kecik , ape budak budak sebaye you selalu ejek you :
Anok mek Ani jangok.. Mek ani tu nama mak saya sebenarnya tapi sy xfaham kenapalah budak2 selalu guna nama mak saya untuk ejek saya..saya geram betul.. jangok tu aku tak reti nak translate macam mana.. Dia macam orang yang selalu bermake up, pakai baju lawa2 gitu…
  1. berapa berat badan you sekarang :
51kg. 
  1. ape you akan buat kalau you tengah marah gilaa :
menangis sambil tulis diary kat buku..
  1. matapelajaran paling k.o masa sekolah :
Matematik… cikgu selalu kata= fara bersabar yer, ada lima minit lagi nak habis kelas cikgu.. okk senafas(bahasa klantan).. cikgu dah tahu aku memang malas belajar mt.
  1. adakah you pernah bergaduh masa sekolah dulu sampai bertekak memaki mengherdik musuh you . ceritakan :
Pernah..masa darjah 6, kecik lagi.. gaduh dengan budak meja sebelah.. kalau sy sakit, saya akan balas balik… Ada ka patut dia ketuk pen kat kepala sy..kuat pulak tu.. Pastu, sy ambil botol air sy ketuk kepala dia balik.. masa tu sy nampak ada botol air ja dpn mata.. pen dan botol air yg keras tu mana kuat? Hah…pastu..berbalas2 la pukulan..kedua2 taknak mengalah.. pastu, wujudlah group yg sokong aku dan sokong dia… melaung2 nama Fara…fara.. dan Ita.. Ita.. Nampak cikgu dari jauh,tetiba senyap satu kelas, kelam kabut lari ke tempat masing2.. Cikgu sikit pon tak perasan.. Kitorang buat2 takde pape yg berlaku la.. Keesokan harinya, kitorang bersalam..baik dah.. Dia takut takde orang nak ajar dia buat karangan nanti…hahaha.. jahat betul aku ni..

  1. orang pertama you jatuh hati masa sekolah rendah dan mase darjah berapa(tak perlu letak nama) :
serius…. Masa sekolah rendah takde sorang pon saya jatuh hati.. Lelaki saya anggap diorang macam kawan2 pompuan…macam saya… saya guna budak lelaki untuk ajar saya panjat pokok, main bola dan macam2 lagi. Masa sekolah menengah tingkatan 2 barulah saya jatuh hati kat seorang jejaka ni… Dia pengawas.. Dia tahu aku suka dia, tapi dia layan macam kawan2 dia yang lain..  tak sempat nak udjust…dia pindah sekolah lain.. kat mana agaknya dia sekarang…harap2 suatu hari dapat jumpa dia..
  1. you pertama kali couple masa umur berapa :
Serius.. saya tak pernah couple… hah…jarang jumpa orang yang tak pernah couple kan.. Dulu masa form5 hampir aku nak bercouple but tetiba dia menghilang.. Dia luahkan cinta dia pada aku, masa tu aku belum bagi jawapan… kata aku esok aku bagi jawapan.. lepas tu…dia hilang tanpa berita…. Macam tu ja hilang… macam dia tu bunian la pulak…aku tanya kawan2 dia, diorang kata g berhijrah..adohai…
  1. berapa lame you penah kapel dgn seseorang dan tahun bila :
Saya tak perlu jawab soalan ni sebab soalan 11 dah terjawab..
  1. last you putus sebab apa :
soalan ni pon takde jawapan..
  1. adakah you pernah buat your mother menangis dan kenapa :
Pernah… sebab saya tak teman dia kat hospital masa dia sakit… pada hari mak saya sakit, esoknya exam spm subjek perdagangan… aku belum baca apa2 lagi.. aku takut xdapat jawab exam nanti tapi aku dah janji kat cikgu aku nak buat yang terbaik… Alhamdulillah mmg terbaik dapat A..(nak berlagak jap) serius aku tak tahu pon mak aku terasa dengan aku, aku ingat bila adik aku dah temankan mak aku, dia ok ja.. Alahai mak...

  1. bila dok sorang sorang , ape mesti you buat :
Kalau ada internet, saya berinternet la.. kalau takde,  saya menyanyi dan rakam suara pastu padam balik..haha.
  1. keputusan upsr you :
Teruk giler.. 4D 1C.. hehe..jujur x aku.. masa kecik2 dulu, dunia aku hanyalah dunia main… slogan aku masa tu “ Hak bermain hak kami”… aku tak sentuh langsung kot buku…Apa yang terjadi selepas aku ambik result?? aku kena pukul teruk dengan abang aku... pakai hanger baju... berkecai2 hanger dibuatnya... Mak dan abah aku pulak??  Diorang terlalu manjakan aku la...pukul pon tak masa tu... tapi mulut ada la sikit2 bebel...  Bila dan sekolah menengah, semuanya dah berubah…dah boleh berfikir jernih kan..  terima kasih abang...kalau tidak kerana pukulan itu, aku tidak menjejakkan kaki aku ke universiti.. haha..
  1. you nak kawen masa umur berapa dan kenapa :
26… sebab saya pasti masa tu sy dah sampai seru…tp segalanya terletak pada Allah..
  1. you selalu berangan tentang ape :
Tentang Cinderella..
  1. perkara yang you paling tak suka tapi ia selalu berlaku dalam hidup you :
bau asap rokok…hehe.. sy boleh pengsang bau asp rokok.. tapi…hari2 ada ja terhidu asap rokok…
  1. perkara paling you suka tapi pernah berlaku sekali je dalam hidup you :
Saya paling suka berada di zaman kanak-kanak… tapi hanya berlaku sekali ja dalam hidup.
  1. blogger yang paling you suka dan sebab ape you suka dia :
So far sebenarnya, takde yang paling suka tapi suka baca blog Abang Ben ashaari.
  1. sesuatu yang you tak suka bila blogwalking :
bila berblog, laptop off dengan sendiri.. Laptop sy ni sakit sikit, dia tak terima blog yang berat2, yang dipenuhi wiget..
  1. mase tahun bila you pertama kali buat facebook dan apa yang buat you terasa nak buat facebook :
2010, sebabnya nak mencuba- macam manala agaknya rupanya facebook ni…
  1. you selalu bangun tidur pukul berapa :
alarm selalu diset jam 6.30.. masa tula sy bangun..hehe
  1. kritikan terhadap blog saya :
Saya sangat suka blog kamu sangat cantik… Header tu..cantik sangat..siapa yang buat er?? Kamu sendiri ka… sungguh berbakat.. saya takde kata2 kritikan…Cuma nak bagi support… teruskan berblog yer… Sharing tu kan caring, caring tu kan loving, loving tu kan blessing…kan2..hehe 
oh ya...kenapa nama bajuwarna coklat blog tapi..  baju warna biru pink doodle tu pakai kat header.. hehe,,,tapi takpe..cantik jugak..


Hah...jujur tak aku??? maaflah dah campur2.. kejap" saya" kejap "aku"..

2 COMMENT. ( ^_^ ):

Cik Gee said...

uit jujurnya!

haha!

farazura said...

haha... sy memang jujur kak gee..=)