BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Follow Disini

Feb 2, 2011

kisah seorang budak comel part 1


Ha... memandangkan mata aku ni xmau tidor lg... Aku nak cite sedikit kisah budak yang comel ni.....
Nama budak ni mohd nor iman hakim... cantik kan namanya,2 aku dan adik aku yang bagi nama,aku bagi hakim,adik aku bg iman... so,bergabung meletop kata adam dan stacy..budak ni ank abang aku... masa ni umurnya 2 bln..

Masa budak ni umur 10 hari lagi aku,adik dan mak aku bergilir2 jga budak ni.... aku xleh nak cite pasal mak dan bapak budak ni.. saat iman lahir lg mrk dah bermasalah..lantak la dgn masalah mereka,yg jadi mangsa anak.. nsb baik mak aku baik hati tolong jagakan iman...

Pada mulanya aku sangat takut untuk pegang anak kecik ni,mana xnya.. 10 hari..kepala masih lembit lagi. Tapi yang herannya knp adik aku berani plk pegang budak kecik ni.. dia dah biasa kot..
Pada suatu hari kan, masa 2 aku tgh mhadapi exam stpm,esok nak exam aku tgh study,dalam khusyuk2 aku tgh study tetiba budak 2 menangis, mak dan adik aku xda kat rmh, aku pon bengang la sekejap,lps bg susu bdk iman ni nangis lg,aku try check lamping tp lamping baru ja ditukar.. dah sapu ubat.. tp msh lg menangis,aku lg la bengang sbb aku sepatutnya kena fokus study,lps 2 ada ka patut aku cubit budak iman 2,kesian dia makin kuat menangis,masa 2 aku xleh kawal emosi aku sampai tercubit bdk iman... apa lagi aku call la mak aku srh balik,bila mak aku balik dan dukung iman terus senyap....

haha... selepas kejadian itu,aku jadi serba slh kat bdk iman ni,pg 2 pada pkl 6:00 a.m aku bangun dan pergi jenguk iman,aku cium budak iman yg comel ni... serba slh cubit bdk kecik....
selepas habis exam stpm,nak tau siapa yang selalu habiskan masa dgn budk iman ni??? aku la....
Aku ni dah macam ibu bdk ni, tukar pampers, mandikan, bagi susu...bg susu botol la.....
Mcm biasa,mlm2 bdk kecik selalu menangis,bdk bru lahir memerlukan susu setiap 3 jam...
terpaksalah aku bangun kalau ma dan adik aku xmau bgn...xpala.. kesian bdk iman,xkan dibiarkan aja..

                         Sampai sekarang iman masih lagi pendek budaknya,hahaha cute
sekarang iman dah berumur 1 tahun 6 bulan,tgk la tuannya pendek...  kalau berjalan denganku,di paras lutut bdak ni... Aku mmg suka bdk,tp bdk laki la  lbh suka sbb kalu bdk pompuan byk merungut... mcm ank saudaraku yg 2 org lg 2.......  SKRG, Iman dah semakin manja dgnku.. aku igt bila dh lama xjumpa iman,iman dh xigt aku dh.. mula2 mmg la agk malu si iman ni bila dkt dgn aku,lama2.... asyik nk berkepit bwh ketiak aku ja... kemana aku pergi,disitu la dia nk ikut.... aku masuk JAmban pon nak ikut terpaksala aku msk jmban skali dgn bdk iman ni,biar dia jd security aku....

 Iman iman...

nie video si iman tgh main bola... bdk ni sgt suka main bola... xleh nmpak bola,kaki 2 gatal ja nk sepak bola... sampaikan manusia dengan bola pon dah xknl,ada ke patut,sjk jd kaki bola ni... jumpa org pon nk buat org 2 mcm bola.. sepak sana,sepak sini... alahai,iman.. iman..
ok la.... setakat ni jela aku mau cite,lain kali aku cite lagi...
BYE... IBU SAYANG IMAN.

0 COMMENT. ( ^_^ ):