BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Follow Disini

Oct 27, 2012

BOLEHKAH PEREMPUAN YANG MULAKAN DULU..??




Assalamualaikum buat pembaca.... Jam dah menunjukkan pukul 2.35 a.m... mata aku masih lagi segar, tak dapat nak lelapkan mata... mungkin sebab ada sesuatu yang menggangu fikiran aku.. Daripada layan fikiran yang kacau, baik aku post something...

Hah.. sekarang aku nak cakap pasal persoalan ni..??

Bolehkah perempuan yang mulakan dulu??  It's mean..Mulakan dulu dalam luahkan perasaan... Dulu aku pernah post pasai luahan perasaan..Kisah kawan aku..

Ada yang kata itu tak elok sebab..macam perigi cari timba...tak elok  kalau orang tahu...haha..
Ada pulak yang kata okay ja apa salahnya ...  macam2 pendapat orang ramai..

Bagi aku...boleh ja..takkan kita nak berdiam diri..rasa tak tenang ja.. Tp  time kita dah luahkan perasaan tu, kita mestilah bersedia terima jawapan dari si dia yang kita suka sama ada terima atau tidak....

hah... jangan la kalau bila dah luah perasaan kat lelaki tu, lelaki tu kata tak terima... kecewa, frust menunggeng.... pastu, nak telan panadol la, nak terjun bangunan la, dan macam2 lagi yang bagi kesan negatif...alamak..itu perlu dielakkan... 

Memang la kalau kita dah terlalu sayangkan seseorang, kita mesti nak dapatkan dia jugak kan...tapi be positif la, mungkin Allah nak kita dengan orang lain, bukan dia..

Dan macam mana kita nak hadapinya nanti bila dah luahkan perasaan dan tak terbalas pulak tu...Alamak...susah nak hadapi tu kan, lebih2 lagi bila kita dekat dengan dia... Mesti malu kan... 

haha...tips dari aku - buat tak tahu jela bila jumpa dia, ala..kita ni kan pelakon terhandal...haha... handal la konon bila jumpa depan mata, memang muka sebenar ni tak boleh nak sorok dah... Ataupun satu tips mudah, kalau belum sedia nak berhadapan dengan dia lagi...kita run away... nampak dia kita terus lari... pastu sampai bila nak run away?? ayoyo....


Tapi tips yang paling handal ialah berdoa kat Allah...InsyaAllah doa kita termakbul..


2 COMMENT. ( ^_^ ):

jelah said...

sy rse xkisah pon mne dlu...kalo sirah nabi,khadijah pernah melamar nabi melalui perantara..

farazura said...

Ye btl tu... sy pon b'sependpt..