BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Follow Disini

Mar 5, 2012

LOVE STORY: SILA LUAHKAN PERASAAN ANDA SEBELUM TERLAMBAT.



Hari ni aku nak share satu kisah cinta, kisah yang benar.... Tapi bukan kisah aku ye...kisah kawan aku, senior aku...

KISAH CINTA  DI UNIVERSITI.

WATAK: TINI. ( bukan nama sebenar)
                HISYAM.( bukan nama sebenar) lelaki pertama.
                JOE.( bukan nama sebenar)lelaki kedua.

Kisah mereka bermula ketika di tahun satu pengajian. Tini berkenalan dengan hisyam melalui laman sosial muka buku macam cinta muka buku najwa latif la katakan. siapa add siapa?? of courst la lelaki yang add pompuan...huhu Si Tini approve je la untuk tambahkan kenalan. Di info mereka sama university dan sama fakulty cuma department lain2... Setiap kali Tini update status si hisyam mesti akan like & komen sekali, setiap kali Tini online nama hisyam muncul kat chat  toint toint( bunyi 2 mesej chat) macam tu ke bunyinya..??? argh...lantakla.. Si Tini ni layan macam biasa jela, takde topik yang best pon, yang ditanya si hisyam, hanya soalan macam ni yang ditanya.... AWAK APA KHABAR??  BUAT APA?? SIHAT KE?? DAH MAKAN KE?? TAK PERGI MANA2 KE? Adoi...xde soalan lain ker...? aku pon dah naik bosan....haha aku pulak yang komplen.. 


-------------

Si Hisyam tak pernah pon nak ajak si Tini berjumpa, tiba2 mereka terserempak secara tidak sengaja di fakulti. Kalau la dah nampak sama nampak takkan nak buat dek je kan, dalam facebook bukan main lagi takkan kat luar malu2... tapi kenyataannya Si Tini memang seorang yang pemalu, tapi kalu dengan orang yang buat dia selesa dia tak malu...  kalau dengan lelaki, dia taknak mulakan dulu, harus lelaki yang kena tegur dulu...sebenarnya Tini dah banyak kali nampak Si hisyam dengan member2nya, yang Tini tahu si Hisyam ni aktif jugak orangnya....

Sejak dari pertemuan mereka berdua jadi rapat, Si tini dah tak malu dah dengan Hisyam.... kadang2 time boring hisyam mengajak Tini tuk temankan dia pergi tengok wayang, membeli belah, pergi ronda KL...dan banyak lagi.... 

------------


Bulan demi bulan, minggu demi minggu, hari demi hari mereka dah melangkah ke tahun 2, result mereka berdua amatlah ok. Suatu hari Tini dah jatuh cinta dengan Hisyam , dia dapat rasakan cintanya tu semasa cuti sem, Tini boleh diibarat makan xlalu, tido xlena, mandi tak basah... Dia akan nampak bayang2 Hisyam dimana2 sahaja dia berada, dia juga mimpikan Hisyam, Dia rasa ingin cepat2 balik ke universiti...( kalu aku xnak balik universiti, xpuas dok umah..haha) sebab nak jumpa si Hisyam.. Tapi dia sembunyikan perasaannya itu demi sahabat.. dia takut kalau dia jatuh cinta dengan Hisyam, persahabatan mereka akan rosak.

Suatu hari Hisyam call Tini, dia mengajak Tini ke sesuatu tempat, tempat itu ialah taman bunga.. haha..
Tini ni punyerlah gemuruh & seronok sebab menyangka Hisyam juga suka kat dia, bukan dia jer, Tini fikir Hisyam mesti nak kata yang dia sukakan Tini sebab ajak Tini ke taman..xpernah2 suruh teman g taman..

Bila sampai je kat taman, mereka cari tempat yang sesuai, perangai Tini berubah, dia jadi kelam kabut tak tentu hala dan xselesa dan malu2... lepas tu Hisyam mula perbualan dulu..

Hisyam : Aku ada sesuatu nak bagitau kau  ni...

Tini : apa dia?? bagitau je la..

Hisyam : Sebenarnya, aku ni sukakan kau dah lama... sejak dari laman muka buku lagi...

Tini : ergh...... kau ni betul ke??  ( buat2 terkejut) aku... a..ku.... a..ku....

Hisyam : Ting tong.... huahahahahaha.........

Perkataan ting tong tu maksudnya hisyam hanya bergurau... Tini dah masak dengan perangai dia, hisyam selalu bergurau macam tu...xpernah nak serius... dia seorang yang gila2 sikit sebab tu la Tini sukakannya sebab dia boleh hiburkan Tini...  lepas perkataan ting tong keluar dari mulut hisyam, hisyam lari pergi ke arah budak2 yang bermain kat taman tu.. Tini sangatlah marah dan bengang.....sepanjang perjalanan balik ke universiti Tini hanya diam... hanya Hisyam yang banyak mulut, dia tak perasan langsung dengan perubahan mood Tini..

Dah beberapa kali Tini cuba menjauhi Hisyam sebab masih marah, hisyam cuba call & tel Tini tapi Tini tak hiraukan... Hisyam pon buat dek je.. bukan nak pujuk...

--------------

Suatu hari masa Tini tengah cari buku kat library untuk buat assignment, tetiba datang seorang lelaki yang mengaku dirinya dah banyak kali lihat Tini.. (jeng3 lelaki ke2 baru muncul iaitu joe)

Joe: hai nama saya joe, saya dah banyak kali lihat awak kat library ni.. boleh tak saya nak kenal awak..??

Tini; ergh.... bole....

Joe; nama awak apa?? boleh tak bagi no tel awak?? saya rasa saya dah lambat ni nak g kelas..kelas saya kol 2.00..

Tini; saya Tini.. ergh.....019_______

 ( Tini bagi jela no tel, kalu tak bagi kesian pulak kat laki tu mesti dia malu, nak tipu kata xde tel, memang tipu la kan..nak bagi no olok2, Tini orang yang jujur)
si lelaki tu gentle benor terus mintak no tel...

--------------

perangai si Joe sangat berbeza dengan Hisyam... Joe lebih serius, xsuka berjenaka, skema... joe pulak budak yang gila2, klakar, susah nak serius.. tapi Tini lebih sukakan hisyam...

Tini masih lagi berhubung dan bertemu dengan hisyam tapi xseperti sebelumnya.. Tini lebih banyak mengelak untuk bertemu hisyam.. dengan si Joe pulak Tini berhubung melalui SMS jer sebab mereka jarang jumpa, Joe di fakulti lain...

Suatu hari , Joe ajak Tini bertemu sambil study kat library. Dalam tengah2 mereka berdua berborak kosong, tetiba si Joe ucapkan perkataan ni..

Joe: Tini... sudikah awak jadi kekasih saya..?? sebenarnya saya sukakan awak...

Tini: ergh..........(malu la konon)..

Tini diam jer pastu mengangguk2 kepala... Tanda setuju la tu...
Tini tak tahu nak bagitau apa masa tu, kalau ditolak takut Si Joe sakit hati... lagipon joe baik hati jugak...Tini tak sampai hati nak meolak pon ada...

lepas tu Joe & Tini jadi pasangan kekasih....


-----------------


Suatu hari, semasa bufday Tini , Hisyam bagi hadiah kat Tini.. Bila habis kelas dan balik kolej, Tini terus buka hadiah tu.. Hisyam bagi seutas jam kat Tini..dalam kotak tu juga terisi sekeping kertas, dilipat kecil2.. 

" HAI WEH...AKU NAK BAGITAU KAU SESUATU, AKU SUKAKAN KAU, AKU NAK KAU JADI KEKASIH AKU.. BOLEH X...? SEBENARNYA MASA KITA DATE KAT TAMAN HARI TU, AKU BETUL2 TAPI AKU TAKUT KAU TAK TERIMA AKU" 

Lepas tu, Tini hantar SMS kat Hisyam.

" KAU DAH TERLAMBAT LA WEI, AKU DAH ADA SOMEONE, ITULAH KAU, KALAU KAU TAK MAIN2 DENGAN AKU HARI TU, TENTU SEKARANG KAU DAH JADI PAKWE AKU TAU"


So, Tini memilih Joe untuk jadi kekasihnya walau pada hakikatnya dia cintakan Hisyam tak cintakan  Joe, Tini tak sampai hati nak lukakan hati , akan cuba mencintai Joe dan cuba menganggap Hisyam sebagai sahabat baik tak lebih dari tu...

TAMMAT...

Kesian kat Hisyam kan... Itulah..lambat luahkan perasaan... Sebenarnya, keberanian memainkan peranan penting dalam setiap luahan hati yang ikhlas...
so, luahkan perasaan kamu sebelum terlambat...TAPI apa apa pon Jodoh tu di tangan Tuhan, kita cuma berusaha ja..








0 COMMENT. ( ^_^ ):