BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Follow Disini

Jun 16, 2013

SURAT UNTUK ABAH


///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Assalamualaikum Abah..

Maafkan kami kerana selama ini kami banyak buat salah kat abah..
Pertama, pernah salahkan abah di atas apa yang menimpa keluarga..
Kedua, pernah membenci abah kerana pergi tinggalkan kami dan mak..

Sejak abah pergi dari rumah.. semuanya berubah...
Adik-adik jarang pergi sekolah kerana hilang galakan daripada Abah..
Mak masih lagi seperti dahulu tetapi banyak berubah..
Kami salahkan Abah atas apa yang berlaku ke atas kami..

Tapi kami sedar kerana jasa abah jugalah kami dapat membesar..
Mungkin jodoh Mak dan Abah tidak panjang..
Kami sentiasa menari bersama alunan takdir yang Allah tetapkan..
kerana kami tahu tiada yang indah selain alunan muzik Allah..

Kami nak abah tahu walaupon kami marah abah, kami selalu rindu dengan abah...
kami rindu dengan masakan abah..
sup ayam,, gulai ikan patin, pucuk paku masak tempoyak tu semua..
kami belum pernah jumpa masakan sesedap masakan abah..
Mak dan adik tanya Abah masak macam mana? kami masak tak jadi pon macam abah...
kami nak abah tahu, Abah banyak tolong kami bukan..? kami selalu sedar..

walaupon wajah kami yang abah lihat tidak seperti apa yang diucapkan ini..
Tetapi ketahuilah bahawa wajah itu hanyalah topeng.. Kami terpaksa memakai topeng demi menjaga hati orang yang kami sayang..

Akhir sekali, Terima kasih banyak-banyak atas segala jasa Abah kepada kami...
Kami doakan abah sentiasa bahagia dan berjaya dalam apa sahaja yang abah impikan..
Selamat hari bapa.. Abah...

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////



2 COMMENT. ( ^_^ ):

Syahmi Jamil said...

membalas komen dari entry saya : huhu thanks for viewed my blog. im taking counseling dekat UIA.

diba's chan said...

salam.
awak,tumpang lalu.
kte nak promote sikit.
kte ade jual aura white RM130 je.
free postage + shaker + 5 free gift.
kalau nak, contact kte ae.
Diba 012 7009100 :)