BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Follow Disini

Mar 30, 2017

Detik Kejadian (apa itu geroh)

Pada malam 2 hari sebelum raya Aidilfitri 2016, aku ditimpa kemalangan. Org kelantan kata " dok nok geroh", dlm istilah psikologi pon ad tp aku lupa namanya. Sebelum kejadian, aku xlalu makan nasi, aku cuma sediakan juadah utk adik2 buka puasa, aku hanya makan mee goreng, mmg pelik sekali aku xmakan nasi, biasa nasi aku xblh tggl. Walaupun aku cuti time tu aku xmakan apa2 dr pg smpai buka puasa tu baru jamah meme goreng. Pagi 2 hari sblm raya, aku ke kelas jahit, sgtlah mengantuk & tiada mood menjahit, semggu sebelum raya aku dh setlekan semua tempahan bju raya kecuali yg nk alter. Mmg mood aku kelaut pagi tu. Mgkin itu dinamakan geroh. Entah apa dlm bahasa lain nya aku xtau.

Nak dijadikan cerita malam itu, aku ingin keluar membeli selendang raya, disebabkan kereta mak aku rosak, aku keluar dgn motor bersama adik perempuanku. Pada awalnya mak aku tawarkan keluar dgn kereta abg aku, tp kena tunggu setengah jam sebab abg aku g ambik kereta dia kt office. Diriku yg degil meminta izin keluar dgn motor kerana sifatku yg tdk suka menunggu. Malam itu, adikku memacu aku cuma membonceng (msh tkt bwk motor sbb jatuh time sek dulu). Keluar xsampai 2 minit dr rmh, eksiden kt selekoh ke bandar, motor sama motor. Kejadian berlaku sekelip mata, aku nampak motor tu sesaat lepas tu gelap. Gelap juga sesaat, ternyata aku masih sedar, cepat2 aku lari ke bahu jalan sambil memegang sebelah kasut. Sebelah lg aku xtau tercampak kt mana. Aku nampak adik aku masih kt motor, Alhamdulillah dia tiada cedera yg berat. Aku lihat sekeliling kelam kabut dan ramai org, org yg lggar motor kami tu terlantar atas jalan, aku xbegitu fokus dekat org yg lggr. Aku cuma lihat adik aku, aku pggil dia srh dok tepi jalan takut sbb blkg ada kereta lalu. Aku check diri aku takut ada cedera mana2, pipi belah kiri kanan tercalar sdkt mgkin terseret atas jln, kepala aku mula pening nampak orang kembar2 semua, aku check kaki aku yg berkaki ayam, cedera kt big toe n second toe, ad bhg terkoyak kulit kaki, terbelah sdkt kt lutut, juga patah, aku pelik mcm mana aku blh brjln td. Tp time jln tu aku dpt rasa kebas2 cuma aku blm nmpk kaki aku. Aku mula nmpk darah yg keluar. Sgt terkejut, aku pggil adik tlg call ambulance, tp nsb baik ada kereta lalu situ yg baik hati hantar aku kt hospital. Nasib baik juga ada jiran yg tolong dukung aku bwk ke kereta & sampai kt katil hospital dia tlg dukung. Mmg spjg perjlnn ke hospital aku trkejut sambil beristigfar. Aku xlarat nk brckp dh. Aku lihat adik aku menangis sambil meraung sedih.

Sampai di ward kecemasan, sgt mengecewakan, perkhidmatan disitu kurang memuaskan, Dr. dan staff yg slow melow, pdhl aku tgk xramai pesakit. Lebih kurang 20 minit tunggu, barulah Dr. datang ambik darah & tanya apa yg berlaku. Aku dpt brckp perlahan n lmbt sbb pening lps Dr ambik darah. Nurse cuci2 drh kt.kaki aku n balut. Aku dibawa ke bilik X-ray. Lepas tu, aku kena hantar ke hospital pakar kuala krai pd mlm itu juga, family aku dh ada kt ambulance nk tgk keadaan aku. Air mata aku dh mengalir habis dh masa tu, sbb xdpt raya mcm sblm ni T_T, aku pulangkan blk duit adik laki aku RM200 yg minta tlg aku belikan jubah raya utknya tp xkesmpaian. Dlm perjalanan ke hospital k.krai aku ditemani adik pompuan, sit dpn driver n sorang nurse, sorang lg pakcik yg skt tua kena hantar ke tmpat yg sama. Dlm perjalanan, ambulance pulak rosak di tgh2 hutan. Aku cuma mampu menahan skt. Lbh kurang 2 jam,baru dpt tukar ambulance lain. Apa yg jd kt aku kt hospital? aku kena operate, sedih xterkata hanya Tuhan saja yg tahu. Nanti aku cerita psl operate dlm post yg seterusnya..

Mar 29, 2017

Selamat bersapa

Mimpi ke update blog?

yer.. sememangnya semalamku bermimpikan blog ini. Entah ada apa dalam blog berhantu ni.. Memang, diri ini gila nak menulis tapi apakan daya. Masih mencari ruang dan waktu untuk kembali menulis seperti zaman study dahulu. Biarpun tidakku kenal siapa pembacanya, hanya bajet ada orang baca blog ni. haha.. Tapi ada juga yg sy kenal siapa yang akan baca post saya..

Assalamualaikum