BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Follow Disini

Nov 8, 2014

Siapa Nabila???



Dulu, Kecoh 1 Malaysia dgn kisah misteri villa yg dikatakan berhantu. Ada kawan budak lelaki yg hilang nampak kawannya masuk dlm villa tersebut. Villa yg sudah lama tdk berpenghuni dan villa yg pnh dgn kisah misteri individu yg bernama Nabila. Siapakah Nabila?. Dah byk article yg menjelaskn kejadian ni berlaku sebab "FALSE MEMORY " iaitu ingatan, persepsi & kepercayaan yg palsu trhdp prsekitaran yg dilihat. Dlm kes kawan yg nampak kawannya yg hlg tu msk Villa, sbnrnya bukan kawannya cuma bayangan. Dia xslh cuma dia trperangkap dgn memori palsu.


Kebetulan waktu tu tajuk kuliah pasal "FALSE MEMORY ",& Kebetulan plk tajuk tutor yg aku kena bentang, apa lagi khatam punya khatam,baca teori yg memeningkan, baru aku tau dlm khdpn kita byk yg dikaitkan dgn FALSE MEMORY. Dalam bidang kehakiman misalnya, kadang saksi memberitahu apa yg mrk nampak sdgkn yg mrk nmpk tu bkn cerita sbnr. Ada juga saksi yg bagitau cerita yg xwujud tp yakin ingatan itu bnr2 wujud. Jadi, xhairanlah hakim pon terslh buat kptsn, slh mnjthkn hkmn kpd org yg xbersalah. Sekarang kalau xsilap dh ada pengarah buat cerita pasal VILLA NABILA ni. SIAPA NABILA.. HEH HEH HEH

2 COMMENT. ( ^_^ ):

azyze said...

Ahahahha, saya la yang selalu terjebak dengan false memory ni. Masa mula-mula yakin, lepas tu tetiba sendiri question, eh betul ke? ke aku imagine je ? Ehhhh ehhhhhhh pastu gelabah :P


btw, thanks for leaving a comment on my blog -- baru terperasan! Do come by once in a while… blog akan diaktifkan semula :)

farazura said...

Bahaya ni false memory..hehe Ok thanks